Играј Google Dinosaur. Google Dino T-rex.

Здраво! Ова е игра на Google Dinosaur, за играње притиснете ја лентата за празно место. Играта Google Dino ги поддржува сите прелистувачи и десктоп и мобилни. Spacebar или стрелка нагоре - скок. Стрела надолу - Крауч.
Оставете ги вашите резултати во коментари!

Игра Google Dinosaur онлајн и офлајн.

Дефинитивно сте ја виделе оваа игра во вашиот прелистувач ако користите Google Chrome. Секогаш се појавуваше кога немаше интернет конекција. Ова е офлајн игра, можете да ја стартувате оваа страница со google dino и да го исклучите интернетот, играта ќе продолжи. Омилениот диносаурус Т-рекс е секогаш со нас.

Како дојде до играта

Google Dinosaur, ака Google Dino, ака T-Rex Game, ака Dino Runner - е роден во септември 2014 година, измислен од дизајнерот на игри Себастијан Габриел. Прво се појави во прелистувачот Google Chome, а луѓето не разбираа што да прават, и каков вид на диносаурус со пиксели станува збор. Патем, за време на развојот на играта, нејзиното кодно име звучеше како Проект Болан. И го крстија во чест на пејачот на музичката група Т-Рекс Марк Болан!

Играње

Првично, играта се прикажуваше на корисничката страница на Chrome кога немаше мрежа кога се обидуваше да отиде на која било локација. Играта беше финализирана во декември 2014 година, а сега работи на сите уреди. За да трчате - притиснете ја лентата за празно место и диносаурусот Т-рекс ќе работи. Кога ќе видите пречка во форма на кактус, треба да скокнете, за да го направите ова, притиснете простор или стрелка нагоре. Диносаурусот постепено ќе се забрзува и ќе стане потешко да се игра. Кога летаат птерадактели (тие се појавуваат откако ќе се освојат 400 поени), треба да кликнете на стрелка надолу ,да се наведнуваат.
Играта е бесконечна, нема, и не може да има, финиш. Само бројот на заработени поени, тој е прикажан во горниот десен агол. Кога ќе достигнете 700 поени, позадината на играта ќе стане темна, а кога ќе достигне 900, повторно ќе стане светла. Или обратно, се зависи од моменталната тема во вашиот прелистувач.

Измамници за Диносаурус на Google

Да, сите ние не сме без грев. Познати се неколку измами за Т-рекс:
1 измамник: Runner.instance_.setSpeed(100); - Наместо сто, можете да користите која било друга вредност (заработените поени одат побрзо/побавно).
2 измамник: Runner.instance_.playingIntro = true; - Дино ќе истрча, но тоа ќе го направи на едно место, но бодовите ќе продолжат да се бодуваат.
3 измамник: Runner.instance_.gameOver = function(){}; - Диносаурусот трча без да се сопне преку кактуси, птеродактили и други препреки.
Но, сепак, да играме чесно, без читли.